לאחר ניצחון במשחק הבכורה של אליניב ברדה על הקווים, הפועל IBI תל אביב תפתח את הסיבוב השני בליגה הלאומית כאשר תארח באצטדיון בלומפילד את הפועל ראשל"צ. לפניכם כל המידע, המספרים וההיסטוריה לקראת המשחק
הפועל שסופרת שישה משחקי ליגה ללא הפסד (מהם 4 ניצחונות) רוצה להמשיך במומנטום החיובי, כאשר תארח באצטדיון בלומפילד את הפועל ראשון לציון בפתיחת הסיבוב השני של הליגה הלאומית.
הפועל שנמצאת במקום הרביעי בטבלה עם 29 נק' ומאזן שערים של 17:29 (12+), רחוקה ערב המחזור 5 נקודות מהפועל ר"ג השנייה בטבלה.
מנגד ראשל"צ ממוקמת במקום ה-11 עם 16 נק' (24:18).
בסיבוב הראשון הפועל נוצחה במחזור הפתיחה בצורה מפתיעה 2:1 לאחר שער יתרון של סתיו טוריאל ישירות מהקרן.
מידע על המשחק
מועד המשחק: יום שני, 23/12/2024, 19:00
מסגרת המשחק: ליגה לאומית, סיבוב שני, מחזור 16
מיקום: אצטדיון בלומפילד
שופט ראשי: יוני קלז'
עוזרי שופט: גיא קליפר, אלכסיי לכצייר
שופט רביעי: יובל שטיין
שידור: ספורט חמש HD
ההיסטוריה מספרת
השתיים נפגשו 49 פעמים במסגרת הליגות השונות. המאזן המלא:
49 משחקים
33 ניצחונות להפועל
11 תוצאות תיקו
5 ניצחונות להפועל ראשל"צ
מאזן השערים: 35:119 להפועל
המאזן שהפועל היא הקבוצה המארחת:
24 משחקים
16 ניצחונות להפועל
6 תוצאות תיקו
שני ניצחונות לראשל"צ
מאזן השערים: 11:59 להפועל
לאחר מבט במאזן בשתי הקבוצות, הפועל שולטת ללא עוררין בכל ההיסטוריה, והפועל ראשל"צ היא אחת היריבות מולה יש להפועל אחוזי הצלחה גבוהים מאד.
לאורך ההיסטוריה הפועל כבשה שבעיות, שישיות ואפילו 10 שערים לרשת הקבוצה מעיר היין.
זה קרה במסגרת המחזור ה-13 של עונת 1943/1944 (1/3/1944). הפועל ארחה במגרש הפועל בשכונת מונטיפיורי בתל אביב את הפועל ראשון לציון. הפועל ניצחה את אחד הניצחונות הגבוהים בהיסטוריית המועדון עם ניצחון של 0:10. השתתפו בחגיגה האדומה: דוד מיץ (3, 7, 55, 56), אריך רוזנבאום (9, 59), שמעון צימרמן (38), צבי הרברט מייטנר (63), אברהם בוצ'קה פלמן (70 בפנדל), יצחק אייזיק צצ'יק (74).
שיחקו בהפועל במשחק זה:
מאיר אהרון מליקה, משה מלמד, אברהם בוצ'קה פלמן, גד רבינוביץ', שמעון צימרמן, חיים רייך, צבי הרברט מייטנר, יוסף טרומפולר, יצחק אייזיק צצ'יק, אריך רוזנבאום, דוד מיץ
שפט הרברט אפטקר לעיני 1000 צופים.
נתקדם במרוצת השנים לאחד המשחקים הזכורים לאוהדי הפועל, ניצחון 3:7 באצטדיון הברפלד על הפועל ראשל"צ. זה קרה במסגרת המחזור העשירי של עונת 1998/1999, במשחק משוגע שבו הפועל הוליכה 1:3 כבר במחצית, הסתיים בתוצאה לא הגיונית של 3:7. כבשו להפועל: סלים טועמה (22), אסי טובי (34, 61, 67), אייל בן עמי (37), שמעון גרשון (51), שלום תקוה (80).
שיחקו בהפועל במשחק זה:
שביט אלימלך, פליקס חלפון (רון נחמן - 51), שמעון גרשון, ישראל כהן, אבי אזולאי, אייל בן עמי, רוברט טזצקי, דאבור רופניק, סלים טועמה (שלום תקוה - 60), כפיר אודי (שחר כהן - 78), אסי טובי
שפט סבי אלנקווה לעיני 5000 צופים.